Tidigare konstutställare Wäsby Galleri

Här ser du ett urval av tidigare konstutställare mellan 2018 – 2022. Från och med 2023 hittar du tidigare utställningar på instagramkontot @wasbygalleri

Solweig Lindbergh

Ställer ut på Wäsby Galleri under Januari. Vernissage Lördag 21 Januari 11-16.

Jag målar intuitivt och spontant och har sällan någon plan för vad det ska bli. Att börja på en ny duk känns för mig som ett äventyr, en resa in i en magisk värld. Så småningom växer motivet fram och många gånger överraskas jag av slutresultatet. Ibland blir det så knasiga bilder att jag knappast vågar visa dem.

Mia Wistrand

Ställer ut på Wäsby Galleri under December. Vernissage Lördag 3 December 11-16.
Svenska Väsen är en fotoutställning som vuxit fram under flera år, och som också innehåller informativa texter om några av de väsen som omger oss sedan urminnes tider.

Mia är en Sörmlandsbaserad fotograf som fotograferar i naturligt ljus där känslan är viktigare än tekniken.

”Jag är som gladast när jag fotograferar, och fylls av ett rus när jag ser miljön ta plats som jag tänkt mig”.

Mia är visuell kommunikatör och tar gärna foto och form uppdrag.

Katarina Abrahamsson

Ställer ut på Wäsby Galleri under November. Vernissage Lördag 5 November 11-16.
 
Katarina ställer ut sina akvareller, drejade ljuslyktor och vantar vackra som konstverk.

Petra Hällnäs och Susanne Tillman

Ställer ut på Wäsby Galleri under Oktober. Vernissage Lördag 8 Oktober 11-16.
 
Petra Hällnäs ART ställer ut akvareller och Susanne Tillman ställer ut fotokonst. De visar också gemensamma projekt där akvarell möter foto i en och samma bild.

Kristina Eberhardsson

Kristina bor i Eskilstuna sedan slutet på 1980-talet. Började måla akvarell för ca 20 år sedan. Det är så inspirerande att måla tycker Kristina, ”tid och rum” försvinner.
 
Inspirationskälla till mina målningar är landskap, blommor, hus samt naturens skiftningar. På senare år har jag fotograferat mer och mer, det är sådan glädje att få krypa nära motivet och se detaljer som inte ögat sett vid första ögonkastet.
 
Jurybedömd utställning;
Sommarsalong Ebeling museet, Torshälla
Väsby Konsthall, Upplands Väsby

Mona Tumba

Ställer ut på Wäsby Galleri sista helgen i Augusti. Vernissage Torsdag 25/8.

Mona målar i akvarell och olja på glas.

Lena Sjöberg

Ställer ut på Wäsby Galleri under Augusti. vernissage lördag 6/8. Utställningen pågår t.o.m. lördag 20/8.

Jag vill att mitt måleri ska bidra till en känsla av magi, mystik och djup samtidigt som betraktaren får fritt utlopp för sina egna tolkningar och verkligheter. Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri oftast är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt. Jag inspireras främst av intryck från resor där Österlen är en favoritkälla men också Karibien och Australien finns med i min färgpalett.

Jag började måla sent i livet och är autodidakt i grunden. Utöver olika workshops har jag under den senaste tiden gått kurser i akvarellmålning för konstnär Emma Karp Lundström, Brantevik

Mona Kanaan ställer ut på Wäsby Galleri!

”Efter succén på Munktellmuseet och den inspirationskick jag fick genom alla fantastiska möten, kommer jag nu att ha en längre utställning”.

Lördag den 2/11 mellan klockan 11 och 15, håller Mona Kanaan sin andra vernissage i Eskilstuna på temat Konsten som andra språk. Mona har målat under fritiden parallellt med rollen som kommunalråd under ca två år för att kunna genomföra de 2 utställningarna. Resultatet ser vi i form av mer än 30 utställda konstverk.

Hon har ett budskap i sina målningar som belyser allt från maktspel till vårt inre barn.

Mona är utbildad på Konstfack i Beirut, Academie Libanaise det Beaux Arts – ALBA, och har målat vissa perioder av sitt vuxna liv. Hon målar halvabstrakt, främst i akryl på duk och fokus har oftast kretsat kring kvinnor – både utsatthet och styrka. Att valet föll först på Munktellmuseet och nu på Wäsby Galleri är knutet till hennes önskan att låta de 2 speciella miljöer i Eskilstuna och i Torshälla möta den samtid hon beskriver i konsten.

Kelvin Sommer & Cecilia Ringkvist

Ställer ut på Wäsby Galleri under Juni. Vernissage lördag 4 Juni kl. 11.00-15.00.

Kelvin Sommer är född i Köpenhamn 1944 och bosatt i Sverige sedan 1965. Inspirerande föreläsare och lång erfarenhet som pedagog på ett antal högskolor, folkhögskolor och sommarkurser på bland annat Gerlesborgsskolan i Bohuslän. Ett långt och rikt konstnärsliv skickligt navigerande i färg och förhållningssätt. Ett djup och en lekfullhet i symbios.

Cecilia Ringkvist, musiker, sångerska har dykt ner i Näshultasjön och sniffat på vattenpilörten som blev inspirationen för hennes tavlor. En ynnest att få hänga med Kelvin på alla sätt.

Välkomna!

Form & Färg – Maj Petzäll, Britta Järverud, Lena Augustinsson & Margarethe Pripp.

Ställer ut på Wäsby Galleri under Maj. Vernissage lördag 7 Maj kl. 11.00-15.00.

Lena Augustinsson – Motiven till mina målningar och grafiska tryck hämtar jag, framför allt, från naturen och från stadsmiljön. Där finns allt det som stimulerar: färger, ljus och former, som kan bli både naturalistiskt och abstrakt i slutresultatet. Medlem i Svenska Konstnärsförbundet samt Form- och färgverkstaden.

Britta Järverud – Jag blandar gärna olika tekniker i mitt skapande. Inspirationen hämtar jag både från naturen och från händelser i livet. Fantasin får flöda fritt i min konst. Medlem i Svenska Konstnärsförbundet, KCmitt samt Form- och färgverkstaden. 

Maj Petzäll – Jag kommer ursprungligen från Norrbotten, men är nu Eskilstunabo. Jag har målat hela mitt liv och provat många olika tekniker. Just nu arbetar jag med bildvävar. Mina alster är ofta robusta och grova med naturen som inslag. Medlem i Form- och färgverkstaden.
 
Margarethe Pripp – Jag är född i Vingåker, självlärd och började aktivt att måla för 20 år sedan. Ljus färg och enkelhet – med endast få färger – präglar mina målningar. Medlem i Form- och färgverkstaden.

Mats Boussard

Ställer ut i på Wäsby Galleri under April. Vernissage lördag 2a April kl. 11.00-15.00.

Hej! Jag heter Mats Boussard och är fotograf och konstnär från Eskilstuna. Det är nu två år sedan jag hade min senaste utställning på Wäsby Magasin. Det känns väldigt spännande att återigen hänga upp mina tavlor på väggarna. Förra gången var större delen av mina bilder svartvita, en genre jag tycker om. Den här utställningen innehåller såklart lite svartvitt men betydligt mycket mera färg. Dessutom kommer jag att ha med bilder som jag kallar för ArtPhoto.

Sara Kronholm

Ställer ut i på Wäsby Galleri under Mars. Vernissage lördag 5 Mars kl. 11.00-15.00.

Jobbar inom sjukvården till vardags. Har målat nu i 5år. Jag använder det som meditation, jag och målarpenseln glömmer bort tid och rum. Har övergått mer i akrylmålningar en förut. Men använder mig fortfarande av Akvareller! Det målas färgstarkt och mycket kvinnligt. Detta blir min 2a utställningen på riktigt galleri.

Marie Andersson

Ställer ut i på Wäsby Galleri under Februari. Vernissage lördag 5 Februari kl. 11.00-15.00.

Maries intresse för bildskapande väcktes tidigt i tonåren då hon började fotografera och framkalla sina egna bilder i mörkrummet. I kombination med sitt stora intresse för djur och natur, naturligt ljus och de små detaljerna är det nu, 30 år senare, äntligen dags för Maries första fotografiska utställning med fokus på naturen från ett makro och abstrakt perspektiv.

Inspiration och energi tankar Marie i naturen i och kring Sundbyholm. Med utställningen vill Marie få betraktaren att stanna upp en liten stund, och uppleva en personlig och unik tolkning av den aktuella bilden för att senare kunna upptäcka och reflektera över liknande detaljer i sin egen närmiljö.

Bildskapande och bildberättande är en stor del i Maries yrke som grafisk formgivare och kreativ fotograf. Hennes bildkonst produceras efter önskemål i skräddarsydda format i olika hållbara material.

Marie hjälper gärna företag att skapa en unik bildbank som speglar företagets verksamhet för enhetlig visuell kommunikation i sina digitala kanaler och tryckta medier.

marie@formatumdesign.se  formatumdesign.se

Anita Unnebäck

Ställer ut i på Wäsby Galleri under Januari. Vernissage lördag 22 Januari kl. 11.00-15.00.

Jag heter Anita Unnebäck och bor i ett kulturhus i Malmköping.
Jag har vävt i ca 50 år, numera väver jag bara trasmattor och bildvävar.
Naturen ger mig inspiration med alla dess färger och skiftningar.
Jag säljer mina mattor och bilder på marknader.
Jag har också haft Atelje Fåret i Malmköping

Birgitta Johansson & Margarethe Pripp

Ställer ut på Wäsby Galleri under December!

Birgitta är född och uppvuxen i Eskilstuna. Hon började teckna och måla redan som liten och har alltid älskat former och färger. Konstnären målar helst i olja och akryl, men har under åren jobbat i många olika tekniker såsom screen tryck, grafik, foto, silversmide och keramik.

Margarethe är född i Vingåker, är självlärd och började aktivt måla för 20 år sen. Ljus färg och enkelhet med endast få färger präglar hennes målningar. Med hennes målningar vill hon förmedla stillhet och eftertanke.

Hon målar med akryl, ofta lager på lager och med struktur. Spännande att se det växa fram under tiden hon målar.

Margarethe är medlem i Form & Färg-verkstaden och ställer där ut vid samlingsutställningar. Honhar även haft separata utställningar under åren. Hon har även ställt ut på Sörmlandssalongen på Eskilstuna konstmuseum.

 

Solveig Önn

Ställer ut på Wäsby Galleri under November!

Jag har målat aktivt i 5 år, första utställningen var 2016. Jag arbetar i akryl med olika tekniker, både på duk och akvarellpapper. Jag inspireras av naturen, människor och älskar abstrakt.

Ulf Broberg, Ann-Katrine Westerlund & HP Nikkanen

Ställer ut på Wäsby Galleri under Oktober!

Ulf Broberg, bor i Eskilstuna och har målat sedan 70 talet, men alltid parallellt med ett ordinarie arbete. Har verkat som sk månskensmålare till nu när jag har tagit ut pension. Jag är medlem i Form och Färgverkstaden, där jag nu målar regelbundet.

Jag har deltagit i flera samlingsutställningar bla Sörmlandsalongen, Eskilstuna Konstmuseum, Ebelingmuseet samt Länets konst under min tid som Örebroare.

Separata utställningar bla Galleri C Södertälje, Konsthallen Nora. Tillsammans med Mats Anderson har jag visat bilder på Säfstaholms Slott i Vingåker och på Kulturum i Katrineholm. De bilder jag visar här på Wäsby har kommit till under 2019 och 2020.

Jag gick Estetiska linjen 82 till 84 och Konstlinjens Fördjupningsår 2013. Nu senast deltog jag i en distansutbildning på Eskilstuna Folkhögskola som var mycket givande.

Ann-Katrin Westerlund är född 1958 och uppvuxen i Torshälla.

Utbildnginar: Bildlärare, Kurser i textil, fotopolymer, raku, måleri och kroki på Eskilstuna folkhögskola.

Utställningar:

Samlingsutställningar på Ebelingmuseet, Form & Färg verkstaden, Konsthallen Turbin i Wijs trädgårdar i Ockelbo och Stadsmuseet i Eskilstuna m.fl.

Medlem i Form & Färgverkstan.

Intresset för det kreativa kom tidigt så jag har fortsatt att arbeta i textil, med måleri och skulptur under flera år.

Min del av denna utställning, tillsammans med Ulf Broberg, består av abstrakt måleri med naturalistiska drag och inslag.

Tekniken är collage mixat med måleri på canvasduk i olika format.

HP Nikkanen. Flyttade till Torshälla när det var egen stad. Efter skoltiden sommarboende mest. Praktik: Målning på fritid, akryl, olja, vattenfärg.

Utställningar: Eskilstuna, en gång i Nyköping och nu premiär  i Torshälla.
Hoppas att utställningen harmonierar och skapar lust för eget skapande hos betraktaren.

Bruno Lundqvist

Ställer ut på Wäsby Galleri under September!

Bruno är mest känd för sina stämningsfulla djur och landskapsbilder, ofta med en impressionistisk anknytning utförda i olja, gouache eller akvarell. Han är representerad med målningen Orrspel i Carl XVI Gustafs privata samling.

Bruno har ställt ut i bland annat Stockholm, Västerås, Eskilstuna, Falsterbo och Säffle, samt medverkat i samlingsutställning med olika konstföreningar.

Annemor Carlsson

Ställer ut på Wäsby Galleri under augusti!

Vernissage lördag 7 augusti!

Jag älskar färger och målar med akrylfärg.
Jag målar intuitivt och vet därför aldrig vad som kommer att komma fram på duken när jag börjar en målning utan jag går helt på känsla.
Jag är en stor djur- och naturvän och det syns ofta i mina målningar.
”Den badande hunden” är min senaste målning.

Inga Schmidt

Inga målar främst i akryl

Motiv 1. Har inspirerats av grottmålningarnas urdjur, dess färg och form-den ursprungliga konsten/kanske fångade i en rörelse av flykt och glädje, kanske spejande ut över nejderna med en längtan bort mot det okända…
 
Motiv 2. I min hemmiljö är jag omgiven av får och har målat sådana parallellt med grotthästarna. Med tiden har de blivit allt rundare vilket fallit en del i smaken…
 
 

Utställningar:
Kungsörs julsalong biblioteket
Konst-och hantverkssafari Kungsör
Gula industrihusets höstsalong, Stallarholmen
Fårö konst-och hantverksmarknad, Fårö hembygdsgård

Kurser:
ABF
Nösunds konstskola, Orust
Bengt Croneby, Kungsör
Konstkurser hos Kelvin Sommer, Eskilstuna

Kicki Pettersson & Lisbet Skärstam

Ställer ut på Wäsby magasin i Maj.

Om Kicki: Född i Nattavaara, växte upp i Umeå och efter avslutad skolgång hamnade jag i Eskilstuna.

Är en autodidakt konstnärssjäl som älskar att forma alster med mina händer. Jag arbetar främst i lera och skapar mest djur. Försöker fånga själen hos djuren. Blicken är en väldigt viktig detalj i alla mina arbeten. Det sägs ju vara själens spegel.
Nåltovningen kom till mig av en slump för några år sedan när jag var på Stockholmsmässan. Tovar gärna hästar men även andra djur och fantasidjur.

Att måla är också fantastiskt roligt! Acrylic pouring, att hälla, svepa och se ett motiv växa fram med celler. Analysera hur vissa färger kommer fram andra försvinner. Se hur färgerna blandar sig och celler växer fram. Så spännande!

Instagram: christines_artifice, gallerikonstigt, Facebook: Christines Artifice, Konst-igt

 
Om Lisbet: Jag köpte min första kamera 1963 av pengar jag fått i 10-års present.  Den kostade 25 kronor och var en Agfa kompaktkamera inkl. filmrulle och fodral.  Jag började fotografera på allvar 1987 efter en nybörjarkurs på ABF i svartvit fotografi.  Blommor är numera ett favoritmotiv. Särskilt tulpaner som är vackra i alla livsskeden med sina olika former.  

mejl: lisbet.skarstam@hotmail.se
Galleri Konst-igt, Köpmangatan 46, Eskilstuna
Tel: 070-561 80 16 

Erik Sandell

Ställer ut på Wäsby magasin i April.

Ljus och mörker

Erik Sandell målar figurativa, realistiska bilder i olja och har målat i snart trettio år. Ljus och mörker i samspel är ett ständigt fascinerande motiv. Erik bor i Österskär utanför Stockholm och har anknytning till Eskilstuna. Hans verk har bland annat vistas på Torshälla konstmuseum.

Instagram: eriksandellart

Hemsida: eriksandell.com

Heidi Pedersen

Ställer ut på Wäsby magasin i Mars.

Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och bor i vackra Torshälla som är beläget strax utanför. Där är jag också verksam sedan 2015. 

Jag har alltid haft ett inre driv, och ett rikt inre liv som vill ut på ett eller annat sätt. I mitt fall blev bilden den självklara då jag alltid har älskat att uttrycka mig genom den. Med penna i handen sen barnsben, med pensel som tillägg senare i livet – har jag uttryckt mig på tomma ytor. Dessa ytor har jag lämnat mina spår på, från mitt huvud mestadels men också någon slags längtan av något, som vill visa sig i bild. 

Djur ligger mig nära om hjärtat och det syns i mitt skapande där de trängs bland alla inre landskap. 

 

Rose-Marie Österström

Ställer ut på Wäsby magasin i Februari.

Jag kan nog kalla mig autodidakt, har ingen speciell konstutbildning frånsett några kurser i olja och akryl på ABF för ett antal år sedan. Nostalgi, lekfullhet och inre tankar möts i olika kompositioner som jag målar i olja, akryl eller akvarell.

Mina absoluta favoriter är naivistiska vintermotiv med snö, glitter och små glada barn målade i akryl på handgjort indiskt akvarellpapper. Ett annat roligt motiv som jag tycker om att måla är folkabussar och dessa finner ni i många olika färger och miljöer. Det finns även några motiv med Fiat 500, det kan vara kul att byta bil ibland. Jag målar även helt abstrakta målningar. Jag har också skrivit och illustrerat sagoboken ”Farbrorn och önsketrädet”. Det är en frihet att inte bli inplacerad i något fack och få måla precis som man vill.

Heikki Kiviaho och Magnus Fliesberg

Ställer ut på Wäsby magasin med start 5 december.

De två har länge diskuterat ett samarbete i utställningsformat. De bägge har känt varandra länge och har tidigare mötts i musik- och idottsvärlden. Denna gång är det med med bildkonsten som plattform.
Kiviaho visar svartvita foton i två format. Motiven består ofta av urbana miljöer, hårt beskurna direkt i kameran med en frånvaro av människor. Kompositionen är viktig och bilderna sållas strikt och snabbt. Om det inte bli träff direkt så ratas bilden i den snabba urvalspocessen och den är då förbrukad, borta.
Fliesberg visar för första gången originalteckningarna som gjordes till Slussens tunnelbanestation, Din längtan ut. Där prydde ett 30-tal teckningar perrongens väggar i storfomat, varje teckning tre meterhög . Arkitektoniska element, lager och perspektiv blandas med lösryckta textfragment. Teckningen med texten Lugn lugn lugn LUGN har fått en annan relevans idag med den pågående pandemin. Magnus kommer även att visa några målningar i större format.

Blanka Simonsson & Lena Sjöberg

Får vi lov att presentera!

Blanka Simonsson och Lena Sjöberg som ställer ut i vårat stora fina konstgalleri på Wäsby. Lätta upp höstmörkret och njut av fin konst!

 

Blanka Simonsson –  Jag älskar att skapa konst och jobbar med vilket material som jag kan få mina händer på. Digital, akvarell, olja, Gouache Tusch, osv…  Jag får min inspiration från animerade filmer och serier, där man kan rita berättelser till liv på ett helt annat sätt än vad verkligheten kan erbjuda.

Lena Sjöberg – Jag vill att mitt måleri ska bidra till en känsla av magi, mystik och djup samtidigt som betraktaren får fritt utlopp för sina egna tolkningar och verkligheter. Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri oftast är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt. Jag inspireras främst av intryck från resor där Österlen är en favoritkälla men också Karibien och Australien finns med i min färgpalett.

Jag började måla sent i livet och är autodidakt i grunden. Utöver olika workshops har jag under den senaste tiden gått kurser i akvarellmålning för konstnär Emma Karp Lundström, Brantevik.

Utställningar 2019: Sörmlandssalongen-Eskilstuna Konstmuseum, Torshälla konstrunda, Konstens vecka v 40-Galleri Konst-igt, Eskilstuna stadshus i november.

Dag Wahlström & Lars Rundin

Välkomna till vernissage Lördag 3 Oktober 11-15.

Mitt, Dag Wahlströms, intresse för fotografi väcktes redan i de tidiga tonåren, men kom att få en mindre betydelse annat än det som vi andra ”knäpper”. Det tog lång tid innan jag kombinerade fotointresset med naturintresset. Detta kom att riktigt blomma ut på nittiotalet och håller i sig än idag.

Motivvalet har varit brett, stort som smått, men med en dragning åt den abstrakta bilden. Medlemskapen i Naturfoto Västmanland och Biofoto har inspirerat och utmanat.

Jag har deltagit i flera utställningar inom föreningarna Fotomässan Älvsjö, Naturfotofestivalen i Vårgårda, Naturfotodagen Aros Congress Center, Ebelingmuseet m.fl. Framgång har även skördats i fototävlingar. Jag har också varit knuten till Bildbyrån Alamy.

Jag, Lars Rundin, är född 1939 och uppväxt i Eskilstuna. Sedan barnsben har jag tecknat och målat. Genomgick teckningskurs på 60-talet.

Den konstnärliga satsningen startade 1989-93. Då började jag ta kurser i akvarellmålning vid ABF för Bengt Lindahl samt kurser för Maria Ginzburg.

Jag tog till mig akvarellens unika förmåga att fånga ljus – stämning – lätthet och genomskinlighet.

Har varit kursledare i akvarellmålning vid ABF vilket har gett mig stor glädje att möta människor och få dela med mig av mina kunskaper. Hämtar gärna mina motiv från kust och hav men målaren stadsmotiv – blommor – stilleben samt motiv från resor i Grekland och på Svalbar.

Som jazzmusiker har jag i mitt skapande avbildat mina favoriter inom jazzmusiken.

Har haft ett stort antal separat- och samlingsutställningar.

Margareta Gelles

Välkomna till vernissage Lördag 1 Augusti 11-15.

Oftast arbetar jag med att uttrycka känslor tankar, men även med strukturer i mina målningar. Kombinationen av det strikta, lätta och avskalade till det kraftigt lekfulla med mycket tyngd i upplever jag spännande. Det är ett ständigt utforskande och jag vet aldrig vart jag hamnar när jag påbörjar mitt arbete. Jag vill inte sortera in mitt måleri i något fack, för att inte begränsa mig.

Teknik:
Olja och akryl på duk. Jobbar nu även med skulpturer i olika material.
Utbildningar:
Estetisk linje, Eskilstuna folkhögskola.
Uppdrag:
målning, Eskilstuna Marknadsföring AB 2005.
Stipendium 2007:
Stockholms konstsalong.
Offentliga inköp:
Bl.a. Eskilstuna kommun, Vattenfall Stockholm, Torshälla stadsförvaltning, Familjecenter Torshälla.

Jurybedömda utställningar:
2002 Höstsalongen, Väsby konsthall.
2003 Konstfrämjandet, Eskilstuna.
2003 Sörmlandssalongen, Eskilstuna konstmuseum.
2005 Sörmlandssalongen, Luna kulturhus Konsthallen Södertälje.
2006 Vintersalongen Väsby konsthall.

Pierre Pocs

Välkomna till vernissage Lördag 2 Maj 11-16.

Pierre har jobbat som fotograf i snart tio år men i dag fotograferar han nästan bara heltid för kommersiella kunder. Men för egen del så har han alltid några egna fotoprojekt eller fotoidéer som ska förverkligas och ibland dyker bilderna bara upp när ljuset känns rätt. Den här utställningen är en blandning av egna projekt eller promenader då kameran har hängt på axeln. Genomgående för Pierres motto inom fotografi genom åren har alltid varit att försöka fånga eller skapa ljuset i sina bilder.

 

Sakarias Luhanko

Välkomna till min vernissage Lördag 4 April 11-16.

Sackarias Luhanko målar mest i olja men även i akryl, kol, spray samt collage. ”Utforskar mig själv och mina tankar, på vägen blir det tydligen en del konst”. Recept för en bild: Tag en dl avsmak och blanda med en msk dekadens. Slå i en bunke av rädsla för blekna in i samhället, vispa hårt stundtals maniskt, övergå till enkla och avskalade rörelser. Tillsätt en tsk självutforskande samt en liter tankar kring livet. Rör ned lite desperation. Ställ på en platta fylld av åsikter. Låt stå under ett lock av vad som förväntas, när röran börjar koka över tag av den. Slå upp i en form av desperata känslor kring sanningarna, media och vad världen bjuder på… Låt sedan bakas med åskådarnas tankar och intryck kring bilden. Tillsätt en gnutta hopp om att det vackra kan få plats att växa, avsmaka med en känsla av att saker kan bli bättre och förändras.

Mats Boussard

Välkomna till min vernissage Lördag 1 Feb 11-15.

Jag heter Mats Boussard och har fotograferat till och från i hela mitt liv sen jag var 13 år. Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och min inspiration hämtar jag under promenader med kameran i vår fina stad. Jag tycker om att fotografera porträtt, landskap, arkitektur perspektiv, artphoto, street med mera.

Samspelet mellan ljus, skuggor och kontraster fascinerar mig och av den anledningen har jag valt att ha den här utställningen i svart/vitt med några små inslag av färg. Mina bilder på utställningen börjar med dans och rörelse från en föreställning av Eskilstuna Dansakademi och följs sedan av av bilder som jag tagit under 2019.

Brigitte Gustafsson och Lilian Svedentoft

Vernissage lördagen den 7.e dec  kl 11-15

Utställningen pågår hela december

Välkomna till vår gemensamma utställning som kommer att visa

  • Brilians Får o Höns
  • Lilians Akvareller
  • Brigittes Akvareller och Batik

Under arbetsnamnet Brilian målar vi tillsammans färglada får och höns i akvarellteknik.

Fåren föds ur en pöl med vatten Tillsammans lägger vi på olika färger Färgerna flyter fritt omkring Tills de slutligen torkar .Kropparna och huvudena blir en enhet Inget får blir den andra lik

Hönsen tillkommer på samma sätt men tekniken är något annorlunda.

Både Lilian och Brigitte målar även mer traditionella akvareller.

Brigitte arbetar också med Vaxbatik.

Birgitta Johansson

Birgitta är född och uppvuxen i Eskilstuna. Hon började teckna och måla redan som liten och har alltid älskat former och färger. Konstnären målar helst i olja och akryl, men har under åren jobbat i många olika tekniker såsom screen tryck, grafik, foto, silversmide och keramik.

Vernissage 5 Oktober, 11-15. Utställningen pågår under hela Oktober.

Marie Engström Westling

”Leta inte efter något perfekt i mina bilder, det kommer du ändå inte hitta. Jag hoppas istället att du hittar en känsla – för det är vad jag vill förmedla med mitt fotografi.”

Lena Sjöberg

Välkommen till min första separatutställning där jag visar originalmålningar i akvarell och akryl.

Jag vill att mitt måleri ska bidra till en känsla av magi, mystik och djup samtidigt som betraktaren får fritt utlopp för sina egna tolkningar och verkligheter. Skapandeprocessen startar i en känsla och har ett okänt slut vilket gör att mitt måleri oftast är abstrakt och intuitivt. Jag jobbar gärna flödigt, färgstarkt och intensivt. Jag inspireras främst av intryck från resor där Österlen är en favoritkälla men också Karibien och Australien finns med i min färgpalett.

Jag började måla sent i livet och är autodidakt i grunden. Utöver olika workshops har jag under den senaste tiden gått kurser i akvarellmålning för konstnär Emma Karp Lundström, Brantevik.

Utställningar 2019: Sörmlandssalongen-Eskilstuna Konstmuseum, Torshälla konstrunda, Konstens vecka v 40-Galleri Konst-igt, Eskilstuna stadshus i november.

Lennart Sand

Lennart Sand är en av våra mest etablerade och omtyckta naturkonstnärer. Han är känd för sina djur- och landskapsmålningar samt bronsskulpturer och finns med i de permanenta samlingarna på Leigh Yawkey Woodson Art Museum, USA, Museum Nature in Art, England och National Museum of Wilflife Art, USA. Han har illustrerat jakt- och fisketidningar, skrivit naturkåserier i dagspressen samt författat och illustrerat ett flertal böcker.

Lennart föddes i Östersund 1946 och är idag bosatt i Dalarna.

Läs mer på www.lennartsand.se

Erik Sandell

Erik Sandell ställer ut oljemåleri i juni. Erik bor i Österskär intill Stockholms skärgård.

Välkommen på vernissage 15/6 kl. 11-15!

Se fler bilder på Instagram och följ mig gärna, där heter jag eriksandellart »

Jag har ritat sen jag kunde hålla i en penna och fastnade tidigt för det klassiska oljemåleriet. Jag arbetar i många färglager – ett tjugotal är inte ovanligt. Bilderna växer fram under lång tid, ibland uppåt ett halvår.
Ljuset är en ständig inspirationskälla. Jag försöker ofta få fram något i bilden som är svårt att sätta ord på.

Sara Kronholm

Är ny i konstvärlden och har bara sysslat med med konst i 3 år. Till vardags jobbar jag på en intensivvårdsavdelning för nyfödda. Jag älskar processen att måla och tycker det är så spännande att jag ibland glömmer bort att andas. Det blir färg, starkt och kvinnligt. Jag är självlärd och målar i både akvarell och akryl. Wäsbymagasin blir den första utställningen för mig på ett galleri

Eva Salomonsson

Studier vid olika konstskolor samt studier i scenografi har banat vägen för mitt måleri. Att gestalta människor i olika miljöer och situationer är den drivande kraften i mitt konstnärsskap.

Tidigare har jag arbetat som grafisk formgivare samt varit lärare i kroki, frihandsteckning och rumslig gestaltning på Mälardalens högskola. Jag har också varit scenograf på Eskilstuna statsteater.

Sedan några år tillbaka fokuserar jag på min egen konst och har nu glädjen att få ha min andra utställning detta år. Min tidigare utställning i år; Only Human visades på Konstfrämjandet.

Se fler bilder på min instagramsida: evakonstverk

Utställningen

Utställningen Cinema Mind är en samling målningar som påbörjades år 2005 och avslutades år 2016. Idén till utställningen växte fram ur mitt intresse för film och min stora beundran för filmkonstens alla karaktärer och miljöer. I målningarna har jag skapat mina egna scenerier inspirerade av filmgenrer och regissörers storverk.

Annelie Lindholm

Annelie Lindholm visar akvareller under hela september månad, med start på lördag 1/9. Hon beskriver sin utställning såhär:

Det blir en blandning av motiv där många målningar har utgångspunkt från mina fotografier- intryck från resor, stadsmiljöer, människor, interiörer, blommor och porslin. Den gemensamma nämnaren är mina upplevelser. Besökaren får helt enkelt ta del av en bit av min värld. Utställningen blir nästan som en dagbok.

Solweig Lindbergh

Solweig Lindbergh, som ställer ut i galleriet 11-30 augusti, bor i Eskilstuna och har sedan ca 20 år tillbaka. Här visar hon sina färgstarka akrylmålningar och blandteknik.

Mer information och bilder finner du på www.solweiglindbergh.se eller på Facebooksidan: Art by Solweig Lindbergh (foton).

Konstutställare 2022

Jan – Anita Unnerbäck
Feb – Marie Andersson
Mars – Sara Kronholm
April – Mats Boussard
Maj – Form & Färg; Maj Petzäll, Britta Järverud, Lena Augustinsson & Margarethe Pripp.
Juni – Kelvin Sommer & Cecilia Ringkvist
Juli – Mona Kanaan
Aug – Lena Sjöberg 3e – 20e / Mona Tumba 24e – 28e
Sept – Kristina Eberhardsson
Okt – Petra Hällnäs & Susanne Tillman
Nov – Katarina Abrahamsson
Dec – Mia Wistrand

 

Konstutställare 2021

Jan – Bertil Roos
Feb – Rose-Marie Österström
Mars – Heidi Pedersen
April – Erik Sandell
Maj – Kicki Pettersson & Lisbet Skärstam
Juni – Inga Schmidt
Juli – Tone Wallbye
Aug – Annemor Carlsson
Sep – Bruno Lundqvist
Okt – Ulf Broberg, Ann-Katrine Westerlund & HP Nikkanen
Nov – Solveig Önn
Dec – Margarethe Pripp / Birgitta Johansson

 

Konstutställare 2020

Feb – Mats Boussard
Mars – Mats Boussard
April – Sackarias Luhanko
Maj – Pierre Pocs
Juni – Ann-Katrine Westerlund
Juli – Leif Nyström
Aug – Margareta Gelles
Sep – Erik Sandell
Okt – Dag Wahlström/Lars Rundin
Nov – Lena Sjöberg & Blanka Simonsson
Dec – Heikki Kiviaho Magnus Fliesberg

 

Konstutställare 2019

Feb – Leif Johansson
Mars – Rosanna Larsson
April – Maria Eberfors
Maj – Sara Kronholm
Juni – Erik Sandell / Lennart Sand
Juli – Lena Sjöberg
Aug – Marie Engström Westling
Sep – Katarina Abrahamsson
Okt – Birgitta Johansson
Nov – Mona Kanaan
Dec – Brigitte Gustavsson/Lilian Svedentoft

 

Konstutställare 2018

April – Gunilla Thorheim
Maj – Lena Lindstrand
Juni – Lennart Sand
Aug – Solweig Lindbergh
Sep – Annelie Lindholm
Okt – Andre Karjel
Nov – Eva Salomonsson
Dec – Wawa Sjödin